Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

РЗИ-Добрич проверява качеството на водата от ПС „Батово”

РЗИ – Добрич е взела проби от водата, която се подава от Помпена станция „Батово”. Станцията захранва седем населени места и два района в Добрич – ЖК „Добротица” и местността Гаази баба. Това съобщи за Про Нюз Добрич д-р Светла Ангелова – директор на Регионалната здравна инспекция.

Взетите проби са от седемте села и от Добрич. Д-р Ангелова уточни, че водата в двата района в областния град не идва само от ПС „Батово”, а се смесва преди града и с вода от други източници. Резултатите от пробите ще станат известни в близките дни. Създадената организация за проверка на качеството на питейната течност е в отговор на медийните публикации за казуса с водата от р. Батовска.

Проверяват сигнал за наличие на речна вода във водопроводите, „ВиК Добрич“ категорично отрече

Д-р Ангелова обясни, че съгласно утвърдената в здравната инспекция мониторингова програма за качеството на водата експертите вземат ежедневно проби от кранчетата на потребителите в различни места в областта.

От началото на годината са взети пет проби в зоната, която се захранва от ПС „Батово”. Лабораторните изследвания не са регистрирали отклонения от нормите за качество на питейната вода, увери д-р Светла Ангелова.

c