Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Вече могат да се плащат данъци за МПС в Добрич

Годишното данъчно облагане за 2019 г. е направено. Данъците за МПС вече могат да се заплащат, съобщиха от Община град Добрич в отговор на запитване от Про Нюз Добрич относно това могат ли вече да се плащат налозите, на какви ставки и кога гражданите ще получат уведомления.

От Общината обясниха, че предстои да бъдат изпратени и писма до гражданите.

"В момента всеки, който има ПИН код от дирекция „Местни данъци и такси“, може онлайн да провери какви данъци дължи, на място може да се провери в касите, както и във всички каси на Easy pay и на „Български пощи“ в страната. В момента информацията е достъпна по всякакви начини", посочват от администрацията.

Дело спря новите данъци за колите в Добрич, трябва да се събират минималните

Ставките на моторните превозни средства се определят на минималните размери, съгласно чл.55 от ЗМДТ в зависимост от вида на превозното средство и показателите, които го характеризират.

Припомняме, че Областния управител Красимир Кирилов върна решението на Общинския съвет от 29.01.2019 г., с което беше изменена Наредбата за определяне размера на местните данъци на територията на Общината. Мотивът му е, че няма предварителна оценка на въздействието, както изисква Законът за нормативните актове. В момента решението е обжалвано в Административния съд.

c