Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Очаква ни силен вятър съпроводен с дъжд и рязък спад на температурите в област Добрич

Още през тази нощ, над страната ще нахлуе мощен дъждовен фронт, който ще се изтегли на изток, едва в края на утрешния ден (12 март).

Като количествена стойност, валежите за региона не се очаква да са обилни. Повече ще са във вътрешността и по-малко като продължителност и по обем - за района на Черноморието.

Синоптиците предупреждават за силен североизточен вятър през нощта и на 12 март, със средна скорост - 14-19 м/сек и пориви - около 24 м/сек.

По-голяма вероятност от опасни явления има край морето, където вятъра чувствително ще се усили - от север-североизток (14-17м/сек.), на отделни места с пориви до 20 м/сек. Ще има усилване и на морското вълнение - до 3-4 бала. Температурата на водата остава без промяна- 7-9 градуса.

През тази нощ, обичайните през последните дни - пролетни температури, ще се смъкнат с около 10 градуса. Максималните дневни температури няма да надвишават 9-10 градуса, докато нощните - в отделни населени места ще паднат до -2 градуса. Такива ще останат и през идните 4 дни - почти до края на седмицата, когато с южен вятър, дневните температури отново ще достигнат 16-19 градуса и ще можем да се радваме на хубаво и топло мартенско време.

c