Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Еко надпревара сред учениците от СУ "Хр. Смирненски" в Крушари

За трети пореден петък учениците от средно училище „Христо Смирненски” – с. Крушари отделиха от свободното си време в следобедните часове за организирано почистване на района на училището, съобщиха от Община Крушари.

В  екоакция е вложен състезателен елемент, като класът, събрал най-много отпадъци, получава награди – топки, шапки, ученически пособия.

В надпреварата се включват над сто деца от първи до осми клас. Почистват се училищния двор, спортната площадка, прилежащите към учебната сграда външни площи.

За пръв път на 8 март класове от по-големите ученици избраха и почистиха парка и централната част на селото.

Инициативата не е с кампаниен характер и ще се провежда всеки петък следобед, потвърди директора на училището – Марияна Желева, като основната й идея е изграждането на трайни навици сред децата за опазване чистотата на природата и средата в която живеем. Предстоят още интересни инициативи в тази област, като част от тях са предложени от ученическия съвет към средното училище.

Общинското ръководство приветства инициативата на децата, като се ангажира с нейното разширяване чрез включването на други групи в нея – учениците от другите училища в общината, децата от детските градини, младежите от защитеното жилище, хора от третата възраст – членове на пенсионерските клубове, самодейци от читалищата. 

c