Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Балетна формация “My Dance” от Добрич спечели 4 купи от „Магията на танца”

Балетната формация “My Dance” от Добрич се завърна с 4 купи от фестивала „Магията на танца”, който се проведе в Шумен, съобщиха от клуба.

В събитието участваха близо 60 състава от България разделени в четири възрастови групи. Момичетата от “My Dance” с ръководител и хореограф Пламена Петрова и помощник-треньор Десислава Димитрова  участваха и в четирите възрастови групи. На сцената в Шумен на 9 март най-малките балеринки направиха своя дебют в първа възрастова група и грабнаха специална награда - купа за танците „Кукли” и „Пинко”.  Във втора възрастова  група момичетата се отличиха с приз-купа за авторски танц  с  „Бонбонки” и „The Flinstones”.  На 10-ти март състезанието продължи с трета и четвърта възрастова група, като в трета “My Dance” се яви с танците „Писма” и „Цар лъв” и извоюва специална награда – купа, а в четвърта възрастова група отново спечелиха приз-купа за авторски танци с „Плаващи пясъци” и „Пламъци”.

Балетна формация “My Dance” продължава с подготовката си за още три състезания през месец юни, както и за годишната си продукция. През лятото очакват успешно да преминат квалификация и да участват в XVII European Championship of Majorette – SPORT & European Cup във Франция – 2020 година.

“My Dance” приема нови деца, желаещи да се докоснат до магията на танца всяка събота и неделя, съобщават още от балетната формация.

c