Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

И домакинството не помогна на "Добруджа 1919" за да добави точки срещу "Черноморец"

За огромно съжаление - най вече на поклонниците и фенове на спорта в Добрич, днес, напълно обновеният състав на "Добруджа 1919" не успя да вземе дори точка на свой терен, при гостуването на футболните съседи от Балчик. Срещата завърши с 0:1, след точно попадение в 69-ата минута на Генади Луго от "Черноморец". Така мечтаните три точки заминаха към морето.

За статистиката - и двамата треньори извършиха трите си смени през втората част на двубоя. Главният арбитър - Петър Кузев, показа осем жълти картона. Шест за гостите и два за играчи на "Добруджа 1919".

До момента, надеждите на добруджанци, тимът да бъде спасен с идването на Емил Велев - остават напълно напразни. “Жълто-зелените”, които са изправени пред угрозата да се простят с професионалния си статут навръх вековния си юбилей, за пореден път разочароваха, след като записаха 18-ти пореден мач без победа.

Именно днешният сблъсък с балчиклии, бе един от мачовете, които трябваше задължително да бъдат спечелени, за да бъдат запазени шансовете на "Добруджа 1919" за оцеляване сред професионалистите.

Поражението на собствен терен, продължава да държи кораба на добруджанци закотвен на дъното в таблицата. С актив от 11 точки, “жълто-зелените” имат само една победа до момента, която датира от далечния вече II кръг - с 1:0 над "Несебър". Така, миражът наречен спасителна 14-а позиция, вече се отдалечи на седем точки от добричлии.

От тук до края на месец май, за Емил Велев и "Добруджа 1919" остават още пет домакински мача и също толкова гостувания - за да опровергаят скептиците, че оставането при професионалистите е обречена кауза.

Резултати от останалите изиграни на 9 март, срещи от XX кръг на Втора футболна лига:

  • "Кариана" (Ерден) - "Литекс" (Ловеч) - 1:1
  • "Ботев" (Гълъбово) - "Пирин" (Благоевград) - 3:3
  • "Арда 1924" (Кърджали) - "Несебър" (Несебър) - 5:1
  • "Поморие" (Поморие) - "Локомотив" (Горна Оряховица) - 1:2

Източник: sportal.bg

c