Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Шофьорът, причинил катастрофа в Добрич и оставил 19-годишен да умре, сам се предал

28-годишният С.С. от село Житница, който е разследван за причинена по непредпазливост смърт при пътнотранспортно произшествие и бе обявен за общодържавно издирване, се е предал на властите. Това се е случило след почти триседмично укриване, съобщават от пресцентъра на съда.

Припомняме, че тежкият инцидент е станал в ранните сутрешни часове на 17 февруари т.г., в Добрич, по околовръстен път в посока Генерал Тошево. Според събраните на този етап доказателства, при управление на лек автомобил, мъжът е допуснал катастрофа, в резултат на което е пострадал и по-късно починал един от тримата пътници в колата – 19-годишен младеж.

Приятелите на 19-годишния го зарязали да бере душа след катастрофата в Добрич

След инцидента 28-годишният, който е неправоспособен, избягал от местопроизшествието и се укрил от органите на реда, което наложило обявяването му за издирване. След почти три седмици, мъжът се предал сам на разследващите органи. От приложената по делото справка за съдимост става ясно, че той е осъждан два пъти.

Както Про Нюз Добрич писа, 19-годишният младеж е бил оставен от шофьора и двамата пътници, които след тежката катастрофа, вместо да повикат Спешна помощ, избягали. Часове по-късно момчето, което е било в тежко състояние, е намерено и откарано в болницата, където на следващия ден умира.

Междувременно стана ясно, че близки на починалия младеж нападнаха в дома му в с. Фелдфебел Дянково един от пътувалите в автомобила – на 31 години, който също бе избягал от местопроизшествието. Първоначално се считаше, че именно той е бил зад волана на колата. Според близките на загиналото момче, то е можело да бъде спасено, ако своевременно е била потърсена спешна медицинска помощ.

Днес Окръжният съд в Добрич е наложил на 28-годишния С.С. мярка за неотклонение „задържане под стража“, тъй като счита, че има опасност той да се укрие или да извърши друго престъпление.

Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок.

c