Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

С "Нашата песен" абитуриентите на студио "Сарандев" благодариха и продължиха в полет

Сред емоции и вълнуващи музикални изпълнения на сецната в Младежкия център, премина прощалният концерт „Хвръкнала е птичка“ на абитуриентите от Студио „Сарандев“ в град Добрич.

Събитието едва събра дошлите да видят и чуят, подготвената от завършващите през тази година участници в Музикална работилница "12", музикално-сценична продукция.

За прощалната си двучасова програма, абитуриентите бяха включили хитови песни от български и чужди автори, които представиха солово и в ансамблови формации.

Съдържаща пълната символика и творчески заряд на младежката продуктивност - безспорно беше едноименната концертна фолклорна песен "Хвръкнала птичка". Автор на пиесата е популярният добруджански композитор Петър Крумов. Специално за да кажат благодаря и довиждане, певците от работилница "12" представиха произведението в триглас и с нов аранжимент. Химн и подарък за всички, обаче, беше авторската песен на отлитащите "птичета", озаглавена „Нашата песен“. Да, тяхната песен, сътворена, подарена и изпълнена за всички - с любов. С нея, абитуриентите - Стефани Маринова, Цветелина Владева, Василена Иванова, Антония Петрова, Ростислав Костов, Елеонора Иванова, Габриела Назърова, Дамяна Димова, Александрина Карадалиева и Грета Георгиева, казаха своето огромно и горещо Благодарим - за всичко и на когото трябва. слагайки точката в този толкова специален за тях концерт.

Емоции, вълнуващи моменти и пожелания за успехи и нови и нови срещи в бъдещето, изпълниха времето - дълго след като загаснаха светлините на сцената. Сцена, дала толкова много и свързала живота на мнозина от тях по един вълшебен и необясним начин - чрез съзидателната магия на изкуството.

c