Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

На Пролетно музикално пътешествие дуото Бояджиева-Кирков отведе публиката в Добрич

С класическа европейска изтънченост и фин авторски подход, двама великолепни артисти музицираха пред добричката публика в пролетния концерт "Пътешествията на ...", представен в зала "Нели Божкова".

Музикалната разходка из държавите на красивата стара Европа, премина като на един дъх. На крилете на словото и музиката - във великолепно съчетание, дуото Росица Бояджиева (флейта) и Симеон Кирков (виола) по фантастичен начин разказваха изкуство. Изкуството на естетското внушение, с галантен поздрав за празника на дамите - осми март.

„Идеята за този концерт възникна, когато попаднах на сюитата “Пътешествията на Гъливер” от Телеман, публикувана за пръв път през 1728 г. в “Der getreue Musik- Meister”. Споделих интересната находка с маестро Кирков. Той също се ентусиазира. Пътешествията са любима тема и за двама ни. Пътешествията поднасят и радост и несгоди, но винаги ни дават нов поглед към света. Този концерт също е едно приятно пътешествие – през Италия, Германия, Австрия, Финландия… Едно чудесно начало за празника на жената“, сподели Росица Бояджиева.

Двама естети с флейта и виола ще музицират в изискан Пролетен концерт в Добрич

c