Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Днес "Добруджа 07" гостува на "Пирин" в ключов мач за победа

Днес волейболистите от мъжкия отбор на "Добруджа 07" излиза срещу състава на "Пирин", за особено нужната на добричлии първа победа - така нужна има, ако желаят да получат домакинско предимство в предстоящата начална плейофна фаза. За момчетата на Пламен Христов днешният двубой не е домакински, но в спортна зала "Септември", те ще трябва отново да покажат колективен отборен дух и дисциплина, за да се поздравят с победа.

Мачът започва в 18.30 ч. и ще бъде ръководен от Игнат Митев от Плевен, втори съдия ще е  Илиян Георгиев от София, а делегат - Росен Стойков от Русе.

"Добруджа 07" заема четвъртата позиция във временното класиране с 13 победи и 7 загуби, докато домакините от Разлог са на 7-о място с 11 победи и 9 загуби.

За да запазят моментната си позиция, "зелените" се нуждаят от две задължителни победи - първата срещу "Пирин" и на 15 март у дома срещу моряците от "Черно море". Реализацията на тази т.н. въртележка при сметките ще даде предимство на "Добруджа 07" пред съперника "Монтана" във фазата на 1/4 финалните плейофи.

През цялата седмица добричките волейболисти се подготвяха в залата на УСШ в комплекс "Изида". Феновете и щаба на "зелените" очакват от момчетата днес - единствено добро представяне и победа.

Източник: bgvolleyball.com

c