Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Walnuts Life&Food - Добрич с номинация в престижния конкурс Ресторант на годината

Ресторант Walnuts Life&Food - Добрич е номиниран в категорията за „Дебют – най-добър ресторант“ на конкурса "Ресторант на годината 2018 Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino".
Тази година се навършват осемнадесет години от създаването на конкурса, като церемонията по награждаването ще бъде на 31 март със специална галавечеря.

Ресторант Walnuts Life&Food работи от по-малко от година, но вече има своите верни клиенти.
"Няма любов по-искрена, от любовта към храната" Дж.Б.Шоу - това е философията на екипа на ресторанта, воден от шеф Димитър Димитров. Всички, които работят в Walnuts Life&Food вярват, че любовта им към вкусната и красива храна е заразяваща. И се надяват клиентите им да усетят нотка на домашно приготвени ястия, с поглед към новото и неочаквано презентиране. "Прекрасната вечеря се състои от уют, добри приятели, удоволствие по небцето и опияняващо вино в чашите", вярват в Walnuts Life&Food.

Тази година "Бакхус, Acqua Panna & S.Pellegrino" за осемнадесети пореден път ще връчи традиционните си годишни награди в последния ден на месец март. Верни на каузата да търсят и подкрепят високата кулинарна култура, етичния бизнес и смелата креативност, журито на конкурса и на списание "Бакхус" тази година селектира над 20 ресторанта, от които най-добрите ще спечелят награди в 7 категории.


Екипът на Walnuts Life&Food

Традиционно ресторантите в конкурса се селектират и оценяват от журито на конкурса, съставено от кулинарни журналисти, опитни дегустатори и партньори на "Бакхус" с богат международен кулинарен опит. Обединява ги любовта към качествената храна, познанията за нея и умението да анализират преживяването си като клиент.

Журито оценява продуктите, сервираните ястия, менюто, напитките, съотоношението цена/качество, обслужването, атмосферата по 20 основни професионални стандарта, зададени в анкетна карта с точкова система. Журито държи сетивата си изострени и за талантливите готвачи, устойчивите практики, отговорни бизнес решения и иновативните идеи. Важен елемент за взимането на финално решение е и постоянството в качеството, което ресторантът показва при няколкократните посещения на членове на журито през годината.

Тази година екипът на "Бакхус" за първи път въведе и нов елемент в селектирането на ресторантите, като се допита до широк кръг от 100 души от кулинарния бранш - готвачи, предприемачи, доставчици и партньори на ресторантьорския бизнес, кулинарни инфлуенсъри и гурмани, маркетинг специалисти. Мнението на тази професионална публика, дадена в анонимна анкета, е важна за конкурса и има ролята на "сверяване на часовника". Тя е взета предвид в процеса на селектирането на ресторантите.


Walnuts Life&Food - Добрич


c