Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Христо от Добрич не може да бъде спасен с бъбрека на майка си, търси друг донор

Изследвания в клиниката в Турция са установили, че полицаят от Добрич Христо Кунчев не може да бъде спасен с трансплантация на бъбрек от майка му.

Христо е началник на Териториална полиция и ръководи кварталните полицаи. Преди година лекарите откриват, че Христо има автоимунно заболяване, което е увредило бъбреците му. Два пъти му е правена биопсия, докато се постави трудната диагноза.

83-годишната жена бе единственият съвместим донор сред неговите близки, който можеше да му даде бъбрек. Досега единствено клиниката в Турция се наемаше да извърши операцията, предвид напредналата й възраст.

„При посещението в Турция и направените там изследвания, се установи, че бъбрека на майка не е в оптимално състояние и лекарите заявиха, че трансплантацията няма да постигне желание ефект”, сподели Христо.

Въпреки това, има надежда за спасяването му.  

„При проведените разговори с екипа се постигна уговорката, че може да ми бъде трансплантиран бъбрек /включително и кръстосано/ от всяко лице, даже да не ми е роднина. Единственото условие е дарението на органа да е безвъзмездно и това се установява чрез местна комисия, която следи да се предотврати търговията с органи.
След проведения разговор, продължавам да се надявам, защото зная, че на този свят има много добри и отзивчиви хора и може и аз да имам късмет да попадна на такъв.
Знам, че такова решение за здрав човек е много трудно, но се надявам да имам шанс и някой да помогне”, сподели Христо.

Всеки, който иска да се свърже с него, може да го направи на телефон 0885321032.
Отново благодаря на всички за оказаната помощ и се надявам заедно да стигнем до успешен край, споделя Христо.

Припомняме, че през последния месец, благодарение на много добри хора, бяха събрани около 35 000 лева от необходимите 40 000 долара за трансплантацията в Турция.

c