Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Санкционират мъж от Добрич за извършено преди 18 месеца нарушение в Германия

33-годишен мъж от Добрич ще заплати глоба от €115, за извършено през месец август 2017 г. нарушение на правилата за движение по пътищата в Германия

Добричкият окръжен съд е признал наложената на мъжа финансова санкция, заради нарушение на разпоредбите за движение по пътищата в Германия, съобщиха от пресслужбата на правосъдното ведомство.

33-годишният М.Р. е бил санкциониран за това, че на 30 август 2017г., като водач на лек автомобил, движейки се по федерална автомагистрала в посока Дортмунд, е превишил максимално допустимата скорост извън населени места с 58 км/час. Българският гражданин е пътувал със 118 км/час при разрешена в района максимална скорост от 60 км/час.

Заради извършеното нарушение германските власти са постановили българинът да плати общо 265 евро - глоба от 240 евро и 25 евро за направените по административното производство разходи. Решението за налагане на глобата е влязло в сила в края на ноември 2017 година.

Производството в Окръжния съд е образувано въз основа на изпратено преди седмица от Федерална служба „Правосъдие”, Германия удостоверение за прилагане на принципа на взаимно признаване на финансовите санкции, наложени в държави - членки на Европейския съюз.

От събраните данни по делото става ясно, че мъжът вече е извършил частично плащане на санкцията в размер на 150 евро. Окръжният съд е приспаднал тази сума и магистратите са постановили, че нарушителя следва да доплати още 115 евро, равностойни на 224.92 лева.

Съдебният акт подлежи на обжалване пред Апелативен съд - Варна в 7-дневен срок.

c