Крими

Две години условно наказание получи 22-годишен наркодилър от Добрич

Двегодишно условно наказание „лишаване от свобода“ – с 3-годишен изпитателен срок, ще изтърпи младеж от Добрич, държал наркотици с цел продажба. Това е постановил Окръжният съд, след като одобрява сключеното между подсъдимия и прокуратурата споразумение. Страните в делото са приели за безспорно установено, че 22-годишният Г.Ш. от град Добрич, е извършил престъплението, в което е обвинен, съобщиха от пресслужбата на правосъдното ведомство.

На 15 октомври 2017г. в Добрич, без надлежно разрешително, Г.Ш. е държал, с цел разпространение, високорискови наркотични вещества – 0.94 грама марихуана, на стойност 5.64 лева и 0.43 грама амфетамин, на стойност 12.90 лева.

Пред съда, младежът е признал вината си и е потвърдил, че подписва доброволно споразумението, съгласявайки се неговите клаузи. Съдът е преценил, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.                 Постановеният съдебен акт е окончателен и има последиците на влязла в сила присъда.

В отделно свое заседание, Окръжният съд е разпоредил иззетите като веществени доказателства наркотични вещества да бъдат унищожени.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *