Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Родени в Добрич звезди обединени в благотворителен концерт за новата църква

Благотворителен концерт за набиране на средства за построяване на православен храм в квартал „Добротица” ще се състои в навечерието на Великден в Добрич.

На една сцена ще се съберат звезди на музиката, родени в Добрич. Сред тях са Преслава, Миро, Ваня Вълкова, Ивелина Колева, Елена Георгиева, Александър Петров, както и ансамбъл „Добруджа”.

Събитието ще се проведе в спортна зала „Добротица” на 12 април от 18 часа.

„От самото раждане на идеята за построяване на храма в кв. „Добротица", ние се стремим да следваме вековната българска традиция, че Църквата е отворена за всички хора и всеки има специално място, където да „положи своя камък“ при Нейното изграждане. Едни помагат с ум и талант, втори с труд, трети със средства, едни повече, други по-малко, кой колкото и както може. След време всеки един ще влезе Там, ще погледне „своя камък“ и ще почувства, че е част от нещо голямо, което всички заедно са създали, нещо, което е завинаги...
Затова организираме благотворителен концерт с участието на изпълнители, които са родени в Добрич. От тях някои все още живеят и творят тук, други правят това в големия град, но всички са готови да се съберат, да помогнат, да бъдат заедно... Сърдечно благодарим на всички!”, споделят от църковното настоятелство на храм „Свети Лука Кримски”. От там информират, че събитието се провежда под патронажа на кмета на Добрич Йордан Йорданов.

Църковното настоятелство на храм „Св. Лука Кримски“ организира и благотворителен Великденски базар. Той ще се състои същия ден, но от 16 часа в зала „Добротица“.

Всички желаещи да помогнат, могат да дарят предмети (ръчно изработени и/или с великденски мотиви) за базара. Те могат да ги изпратят по куриерска фирма „Еконт“ или да се свържат с отец Петър на номер: 0878/ 92 33 55.

c