Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Приятели изпратиха Елена от Крушари на „Спешъл Олимпикс" в Абу Даби

Днес приятели на Елена от защитеното жилище в Крушари я изпратиха и пожелаха успех на Световните олимпийски игри за хора с интелектуални затруднения, които ще се проведат от 8-и до 21-и март в Абу Даби, съобщи Димитрина Петрова - директор на дирекция „Регионално развитие и хуманитарни дейности” в община Крушари.

„Спешъл Олимпикс” – България ще се представи в 18 дисциплини в спортовете лека атлетика, бадминтон, плуване, вдигане на тежести, тенис на корт, конна езда. В не толкова популярната, но атрактивна дисциплина Боче, за България ще се състезава 25-годишната Елена Илиева от Защитеното жилище за лица с умствена изостаналост в с. Крушари.

Преди две години Елена за пръв път открива този спорт, благодарение на педагозите от Помощно училище „Д-р Петър Берон”. Участвала е в национални младежки състезания, както и спортни надпревари в Полша.

KODAK Digital Still Camera

Днес приятели на Елена от защитеното жилище в Крушари, потребители на услугите в Центъра за социална рехабилитация и интеграция, хора от общината, представители на местната администрация, организираха тържественото й изпращане.  Деца от детската градина поздравиха Елена с много песни и стихотворения за България. Подариха й мартеница-лястовица за здраве и късмет. Спортна раница и националния флаг , който да развее като победител, подариха на Елена приятелите от къщичката, както всички те наричат Защитеното жилище.

Елена е първият жител на община Крушари, който ще представя България на спортен форум от световно равнище.

Независимо дали ще спечели медал, за нас  тя е вече победител, споделиха приятелите й.

Елена е ученичка в ЦСОП "Д-р Петър Берон".

c