Общество

1 340 лева събраха славейковци за лечението на Христо Кунчев

1 340 лева е събраната сума от благотворителните концерти в СУ „П. Р. Славейков“, в помощ на нашия съгражданин Христо Кунчев, който се нуждае от спешна трансплантация на бъбрек. Дъщерята на Христо Кунчев – Мария, е ученичка в 9 а клас в чуждоезиковата паралелка на училището, а идеята за благотворителността е на нейните съученици.

„Ръка, която дава – не обеднява. Сърце, което обича – не остарява!” Тези думи на Карло Колоди, авторът на „Приключенията на Пинокио”, ни вдъхновиха преди дни, когато решихме да помогнем на нашата съученичка и приятелка Мария и нейния баща, като организираме това благотворително събитие“, бяха думите на водещата Невена.

Деветокласниците пяха, играха народен танц, драматизираха откъс от „Малкия принц“, Ралица и Митко танцуваха, на сцената оживяха Мечо Пух и Прасчо, а Божидар демонстрира майсторство в рапа.

„Струва си всеки от нас да се замисли за стойността на един човешки живот! Струва си да спрем за миг и да благодарим за възможността да върнем нечия изгубена надежда! За да дарим надежда, са необходими съпричастност и голямо сърце, пълнос доброта.Нека правим всичкото добро, на което сме способни, с всички средства , които имаме, по всички начини, които знаем, на всички места,където можем, по всяко време, на всеки човек!“ Това бяха думите на Мария Кунчева и на нейните съученици към всички славейковци. На финала деветокласниците се хванаха за ръце и взривиха залата с песента “Да протегнем на някой ръка“.

Преди година лекарите откриват, че Христо Кунчев има автоимунно заболяване, което е увредило бъбреците му. Сумата от 40 000 долара е необходима за бъбречна трансплантация, която ще бъде извършена в клиника в Турция. Дарението от 1 340 лева, събрано от славейковци, ще бъде преведено в банковата сметка на Христо Кунчев. Всеки, желаещ да дари средства, може да го направи на посочените по-долу сметки

BIC UNCRBGSF

IBAN BG63UNCR70001523481712

Банка УниKредит

IBAN BG48UNCR70002523468756

Христо Атанасов Кунчев

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *