Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Започва ремонтът на бул. „Добруджа“ и улица „Никола Петков“ в Добрич

Днес е подписан Акт 2 за старта на ремонтните дейности по трансграничния проект, по който ще се ремонтират бул. „Добруджа“ и ул. "Никола Петков", съобщават от общинската администрация.

По булеварда ще бъдат реконструирани двете платна от кръговото кръстовище на кв. „Рилци“ в посока център до бензиностанция „ШЕЛ“ и мост над жп линия по бул. „Добруджа“.

Бюджетът на проекта за Община Добрич е над 4 милиона евро.

Според подписаните договори, строително-ремонтните работи на улица "Никола Петков" трябва да приключат за 90 дни, а за бул. "Добруджа" – за 120 дни. Не се предвижда в студено и зимно време да се извършва преасфалтиране, но през този период ще може да се работи върху осветлението и тротоарите, тъй като процесът не изисква конкретни положителни температури. Проектът предвижда да се уплътни мостовото съоръжение на бул. „Добруджа”, да се обновят тротоари, алеи, осветление.

Преасфалтирането се предвижда да започне евентуално през март, като дотогава трябва да е фрезован асфалтът и платната да са подготвени за цялостното асфалтиране и полагане на маркировката.

c