Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Всички самодейни състави от Крушари на една сцена за Националния празник

Тържествен концерт по повод националния празник на България – 3 март, ще събере на сцената на Народно читалище „Йордан Драгнев – 1894” всички самодейни състави на село Крушари, съобщиха от общинската администрация.

Предстоящият концерт е първия, с който ще се сложи началото на поредица от събития по повод юбилея на едно от най-старите читалища в областта – читалището в с.Крушари, което през 2019г. ще отбележи 125 години от създаването си.

На сцената ще пеят и танцуват самодейците от състава за автентичен фолклор, групата за стари градски песни, танцов клуб за народни танци „Василена”. Най-малките участници, певците от  клуб по пеене са децата от Детска градина – Крушари, които също ще поднесат своите поздрави към жителите и гостите на общината.

Специален гост на концерта ще е любимата добруджанска певица Калинка Вълчева.

Пъстра добруджанска китка от песни и танци  са подготвили и други приятели на читалището в Крушари - фолклорна танцова група „Калипетровци” от с.Калипетрово.

След концерта тържеството за всички самодейци ще продължи с фолклорна вечеринка, на която с още песни и танци, забавни игри и номинации, ще бъде отбелязан и още един празник 1-ви март – Деня на самодееца.   

c