Водещи новини - дясно Здраве

РЗИ в Добрич призова да се провери имунизационния статус на децата срещу морбили

Директорът на Регионална здравна инспекция Добрич д-р Светла Ангелова се обърна за съдействие към общините, за да бъдат обхванати максимален брой деца, които за област Добрич са около 18 000 на брой.

Както Про Нюз Добрич вчера съобщи, 40-годишна варненка е със симптоми на опасната шарка. Пробите са изпратени в София и най-вероятно резултатите от тях ще бъдат ясни до края на седмицата.

Случай на морбили опасно близо до Добрич

Директорът на Регионална здравна инспекция Добрич д-р Светла Ангелова се обърна за съдействие към представители на местната власт на територията на област Добрич във връзка с превенцията срещу заболяването морбили. Тя поясни, че проверката на имунизационния статус на децата е част от превантивната дейност на инспекцията. „За съжаление, здравните инспектори са малко. По информация на територията на областта има около 18 хил. деца. Помолихме за съдействие местните власти, тъй като здравните специалисти в училища и детски градини и ясли са общински служители“ – каза д-р Ангелова, и добави: – „Това е част от рутинната ни работа и ние и досега сме срещали подкрепа и помощ от общините“.

Д-р Ангелова отправя апел и към родителите да проверят имунизационния статус на децата си и спазват календара за поставяне на ваксини, което до голяма степен ще гарантира здравето на всяко дете.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *