Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Представиха Големите български художници пред ученици от три училища в Добрич

Началният етап от образователния проект „Големите майстори и малките художници в Художествена галерия - Добрич“, с участието на учениците от три добрички училища, е приключил, информираха от ръководството на Градска художествена галерия.

В подготвен тематична презентация, ученици от трети и четвърти клас на СУ „Димитър Талев“ и ОУ „Христо Смирненски“, са научили интересни факти от живота и творчеството на Владимир Димитров- Майстора – възпял красотата и плодородието на българската земя и трудолюбието на селянина.

За учениците от 5 и 6 клас в СУ „Св. Климент Охридски“, е било подготвено представяне за първият директор на Художествената академия (тогава Държавно рисувално училище) – Иван Мърквичка – чех по произход, свързал живота и творчеството си с България.

Ученици от Добрич научават за Големите майстори, в Градската художествена галерия

През месец март, проектът продължава с творчески работилници и образователни игри, съобразени с интересите на двете възрастови групи.

Проектът „Големите майстори и малките художници в Художествена галерия - Добрич“ е финансиран от Министерство на културата на Република България.

c