Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Над 70 000 лв. инвестира ЕРП "Север" за 3 км. кабели и инфраструктура в Добрич

Завършило е обновяването на участъци от електроразпределителната мрежа средно напрежение в град Добрич, съобщиха от ЕРП "Север". Инвестицията на компанията е за над 70 000 лева - част от програмата на електроразпределителното дружество, ефекта от която следва да подобри електрозахранването на повече от 4000 души в град Добрич.

В реализираният проект е включвал и подмяна на кабелни връзки между ключови трафопостове в града. Вложеният в проекта кабел е с обща дължина 3000 метра, уточниха от компанията.

Според експертната оценка на ЕРП "Север", Добричка област е един от най-уязвимите в климатично отношение райони на територията, обслужвана от Електроразпределното дружество. Това предполага ускорена амортизация на електроразпределителните съоръжения, което от своя страна налага планиране на извънредни инвестиции и ремонти, допълват от там.

"Дружеството съобразява атмосферните условия и се стреми да реализира своите ремонтни дейности по електроразпределителните съоръжения с минимално прекъсване на електрозахранването за клиентите в зимните дни. "

"Служителите на електрическата компания извършват регулярни обходи и инспекции на електроразпределителната мрежа и след анализ на докладваните резултати включват в инвестиционната програма обектите за рехабилитация", уверяват от ЕРП "Север".

c