Вторник, 16 април 2024

16.04.2024

Последвайте ни

Шофьор заряза камион с контрабандна дървесина след като го разби в ограда в Каблешково

Шофьор на камион "Краз", натоварен с контрабандна дървесина, е зарязал превозното средство, след като преди това успява да катастрофира в село Каблешково, помитайки 4 метра ограда, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

На 23 февруари, около 15:30 часа е бил получен сигнал за възникнало ПТП в с. Каблешково, обл. Добрич. Изпратеният на място патрул е констатирал, че товарен автомобил „Краз” с варненска регистрация, натоварен с дървесина се блъска в плътна ограда, увреждайки около 4 метра от съоръжението, след което е избягал от местопроизшествието.

След около 3 часа, камионът е бил открит в двора на районна пътна служба град Тервел. При проведената съвместната проверка между полицията и служители на ДЛС-Тервел е констатирано, че натовареният дървен материал е контрабанден - без поставена контролна горска марка.

Склада и МПС са запечатани от органите до приключване на проверката. По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което предстои да бъдат изяснени всички обстоятелства около случая Издирва се и избягалият водач на камиона.

c