Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Състезател от Варна стана №1 на Националния турнир по билярд Dobrich Open2

Петър Атанасов от Варна спечели надпреварата във второто издание на Националния турнир по билярд Dobrich Open, което се проведе на 24 февруари в Билярд клуб Ф1, в град Добрич.

В деня на състезанието, най-добре оборудваната зала за професионален билярд в страната, събра 24-ма играчи - едни от най-добрите в североизтока. Привлечени от стимулиращия награден фонд и прекрасната организация още от първото издание, за Dobrich Open2 пристигнаха претенденти за трофея - от Добрич, Варна, Бургас и Айтос и Каварна.

Както предварително бяха обявили домакините от Добрич, турнирната надпревара се проведе в стандарта девета топка - по схемата на двойна елиминация.

На финала, Петър Атанасов се срещна с Живко Петков от Айтос, побеждавайки го в седем срещу две игри. По този начин, среброто отново замина за Айтос, както и по време на първия турнир, когато отново Живко Петков стигна до второто място.

За третото място се срещнаха Иван Пръвчев от Бургас и Станислав Йорданов от Добрич. Бургазлията успя да спечели бронза, а Станислав Йорданов беше отличен за най-добре представил се добрички участник и зае съответно четвъртото място.

Наградният фонд за второто издание беше 860 лева и отново бе разпределен между най-добрите осем. Ето и останалите четирима, които се пребориха за парична премия:

  • Георги Заверджиев, Христо Господинов и Любо Костов - от Варна
  • Евгений Генчев - от Айтос

Организаторите на Dobrich Open2 оцениха турнира като спокоен и резултатен. Според мнението на голяма част участниците, които бяха в Добрич и на първото състезание - състезателната атмосфера и организацията е надминала очакванията им. След финала, победителят Петър Атанасов сподели, че организаторите са успели да вдигнат летвата и очевидно за третото издание ще се наложи и играчите да вложат още в своята подготовка преди гостуването си в добричкия Билярд клуб Ф1.

Още от днес погледите са отправени към мартенската надпревара - №3 от веригата Dobrich Open. Тогава се очаква да пристигне основната част от най-добрите майстори на билярдната щека в страната.

c