Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Радина Велчева от Добрич е номинирана за "Жена на десетилетието". Да я подкрепим!

Гласуването за наградите Жена на десетилието започна и ще продължи до 15:00ч. на 06 март 2019 г. , а същата вечер в 19:00 ч. в хотел “Маринела” ще бъдат обявени победителките. Номинираните в първите по рода си награди на woman.bg са разпределени в 10 различни категории. 

Сред тях е и една дама от Добрич - Жената с огромно сърце, която промени съдбата на много бездетни семейства, основателя на фондация “Искам бебе”, Жената с номинация “Човек на годината” и награда “Жена на годината”, за да разкажем за нея и за вдъхновяващата история на нейното семейство.

Радина е номинирана в категорията за кауза. За нея можете да гласувате ето тук: https://awards.woman.bg/?nominees=%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%b5%d0%bb%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b0

Радина Велчева е родена в Добрич през 1972 година. За себе си тя казва: Аз съм добруджанка. Родена съм в слънчевия град Добрич и до ден днешен се връщам там, за да „заредя батериите”. Невъзможността за собствено дете подтиква Радина, заедно с още две приятелки с подобни проблеми, да създаде фондация “Искам бебе”. За да се превърне през следващите години в много специален човек за семействата с подобни проблеми в страната, защото винаги намира начин да помогне. И плаче, и се радва с всяко родено бебе, било то и на непознати за нея хора. В борбата за дете при много семейства, Ради става част от семейството и приятелите. В много градове в страната започват да работят общински фондове, които са в помощ на двойки с репродуктивни проблеми. Стартира и Национална донорска програма на „Искам бебе“. Благодарение на Радина, един проблем, за който дори не се говореше – темата за безплодието, получи подкрепата на правителството.  След  тежки изпитания, болка, пробуждане и приемане на съдбата днес тя и съпругът й имат две осиновени деца - Йоанна и Симеон.

Вдъхновяваща история за щастието – на Радина Велчева и нейното семейство

Гласуването за наградите започна и всички, които искат, могат да дадат своя вот за жените, които са се превърнали в тяхно вдъхновение през последните 10 години. Това са първите по рода си награди, организирани от сайта на истинската жена Woman.bg, койтo тази година става на 10 години. Номинациите са разделени в няколко категории, а кои са жените, които ще получат специалната статуетка на Woman.bg, ще стане ясно на 6 март, когато ще се състои голямата церемония по награждаването на победителките. Тя ще се проведе в столичната зала EFE на хотел „Маринела“, който е домакин на събитието.

Ето всички номинирани:

Койна Русева, Радина Кърджилова, Теодора Духовникова и Яна Маринова са номинирани в категорията за кино - театър.

Дамите в категорията за музика са Мария Илиева, Хилда Казасян, Гергана Николаева и Рут Колева.

София Борисова, Невена, Жени Живкова и Вяра Георгиева са номинирани в категорията "Шеф на кройката".

Категорията "Безпогрешен инстинкт" отличава дамите, които са се доказали като успешни мениджъри. Номинираните в нея са Диана Стефанова, Виолина Маринова, Камелия Славейкова и Гергана Паси.

Номинираните "TV диви" са Ани Салич, Миролюба Бенатова, Мария Силвестър и Радина Червенова.

Мария Кисимова, Веселина Седларска, Гери Турийска и Ваня Щерева са номинирани категорията за първа дама на литературата в България.

Категорията "Follow me" ще отличи най-значимата интернет дама. За отличието се борят Мадмоазел Ая, Денина Мартин, Алекс Богданска и Константина Живова.

В категорията за кауза се състезават Нана Гладуиш, Елисавета и Красимира от "Майко мила", Радина Велчева от Фондация "Искам бебе", както и Милена Златкова от "Повече българчета за България".

Номинираните в категорията за майките, които ни вдъхновяват са Юлияна Дончева, Ирина Тенчева, Лиза Боева и Мариана Пенчева.

Дамите, които се борят за титлата "спортна звезда на десетилетието", са Станка Златева, Ивет Лалова, Мария Гроздева и Илиана Раева.

Те са дамите, които направиха света ни по-различен. Те са умни, имат силата да променят, те са двигателят, който ни кара да търсим съвършенството – те са личностите, номинирани в първите по рода си награди на woman.bg “Жена на десетилетието“. Победителките ще бъдат избрани след гласуване на специалната платформа https://awards.woman.bg


c