Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Красавица от Добрич блести на Виенския бал

Красавица от Добрич бе сред най-елегантните дами на традиционния Виенски бал, който снощи събра международен елит за софийското си издание № 19.

Носителката на няколко титли за най-красиви омъжени жени Милена Шаркова блестеше в тъмночервен тоалет от последната колекция висша мода на дизайнер София Борисова, съчетаващи скъпи материи, дизайнерски дантели перфектна кройка.

Родената в Добрич красавица бе в компанията на приятеля си бизнесмена Лъчезар Петров.

Красивият тоалет разкри перфектната фигура на Милена, която е носител на титлите „Мисис България 2008”, „Мисис Континентал 2009” в Доминиканската република, „Мисис Дама на годината 2012”.

Милена Шаркова е родом от Добрич. Маркетингът и търговията са професионалната ѝ страст. Затова тя продължава да се развива в тази насока. Около 10 години работи над развитието на собствена верига магазини за сувенири и авторски произведения, които през лятото се предлагат и в курорта Албена. В последните години е маркетинг мениджър на най-голямата търговска верига за бързооборотни стоки в България.

Името й се свързва с благотворителна кампания за болния от церебрална парализа Натанаил от Тервел. През 2012 г. тя направи календар със свои снимки и средствата от продажбата му дари на семейството му за поредния курс на лечение.

Тя е създател на фондация на името на съпруга й – командоса Емил Шарков, който загина при операция в Лясковец през 2014 г.  Фондацията подкрепя благотворителни концерти в помощ на деца на загинали полицаи.

Благотворителна кауза имаше и Виенският бал. Над 350 гости бяха на бала и 100 участници в програмата дадоха своя принос за благотворителната кауза на вечерта. Сред тях бе и Андреа Вике, посланик на Австрия. Бяха организирани аукцион за ценни произведения на изкуството, както и благотворителна томбола. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати сдружение "Асоциация "Аутизъм" и Университетската болница по ортопедия в София "Проф. Б. Бойчев".

Снимка: Личен архив

c