Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Отново избухна пожар в бившето Опитно поле в Добрич

Днес отново е избухнал пожар в сградата на бившия Център за ученическо, научно и техническо творчество в Добрич, известна като Опитното поле, алармираха читатели на Про Нюз Добрич.

Огънят е бушувал в една от стаите, където вече е имало пожар, обясни началникът на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" Дарин Димитров. Затова се предполага, че може пожарът да е дело на клошари, които са запалили там огън, за да се стоплят.

Отново пожар в бившето Опитно поле в Добрич

Проверка на Про Нюз Добрич установи, че 15-годишният младеж, който в края на януари бе арестуван за палежи в сградата, продължава да е в ареста.

Въпреки това, през февруари вече два пъти в сградата бушуват пожари.

Припомняме, че тогава от полицията съобщиха, че има задържан 15-годишен младеж за част от палежите, извършени в Добрич в края на миналата и началото на настоящата година. Момчето, за което полицаите обясниха, че е с много нисък социален статус, е обвинено в извършването на седем от палежите в областния град. Два от тях са на тавански помещения в блокове в града, а другите са в бившия Център за ученическо, научно и техническо творчество. Разпитан е в присъствието на адвокат и обяснил как ги е извършил. Престъпленията му са умишлени. За палежите на ЦУТНТ обяснил, че целта му била кабелите да изгорят, за да използва медните жици, които да предаде на вторични суровини.

След поредица пожари Общината монтира решетки на сградата на бившето Опитно поле

В отговор на запитване на Про Нюз Добрич тогава от Общината обясниха, че “има сключен договор за охрана на Центъра за ученическо, техническо и научно творчество с цел опазване на сградата и имуществото. Системата за охрана е опожарена и ще бъде възстановена.

c