Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Над 100 събития в календара на първия Европейски курорт на спорта - Албена

Под мотото "Спортни по природа" стартира кампанията за 2019 година, по време на която Албена ще бъде домакин на над 100 национални и международни събития, съобщиха от туристическата компания.

Популяризирането на здравословния начин на живот, опазването на природата и подобряването на достъпната среда са сред мисиите на Албена като Европейски курорт на спорта. През 2019 година се отбелязват и 50 години от създаването на Албена, което е още една причина да представим уникалната красота на нашия регион в цяла Европа, уверяват от там.

Спортна база "Албена" - Бьлгария е една от най-големите спортно-възстановителни бази в тази част на света. Прекрасната комбинация от професионални спортни съоръжения, модерни хотели с високо качество на обслужване, вьзможности за СПА и прекрасно сьхранена природа прави Албена притегателен център за любителите на спорта от много националности и всички вьзрасти през всеки сезон от годината.По разнообразие и вьзможности Спортна база "Албена" достойно съперничи на спортните бази в Анталия, Кипър и Западна Европа, а по сьотношение качество-цена е безспорен победител. За всяко спортно сьбитие в Албена се грижи екип от опитни специалисти.

Албена предлага богат избор от над 42 спорта, които могат да се упражняват от любители и професионални състезатели и отбори. Ежегодно се организират световни, европейски, балкански и национални първенства. Арена на спортните прояви е уникална мултифункционална зала. Комплексът разполага със 7 футболни стадиона, игрище за хокей на трева, 13 открити и 3 закрити тенис корта, 21 открити и 4 закрити басейна, както и множество възможности за практикуване на водни спортове. На територията на курорта функционира елитна конна база и ежегодно се провежда международен турнир по конен спорт. Близо до Албена са разположени 3 голф игрища „Блексирама”, „Лайтхаус Голф Ризорт” и „Тракийски скали”. На играчите на голф, които пристигат на почивка в България, Албена предлага 5-звездно настаняване. Занимава се и с организацията на тренировки и участия в провеждащите се голф турнири.

c