Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Благодетели поеха осигуровките и медицинските разходи на бащата на Вальо

След отправения призив добри хора се отзоваха и покриха задълженията за здравни осигуровки и обезпечиха средства за болничния престой и лекарства на 62-годишният Валентин Жеков. От три дни, мъжът е приет в болницата в Добрич по спешност.

Приеха по спешност в болница бащата на Вальо, чиято история трогна мнозина

Той е баща на единственото дете в крайграничното село Поручик Кърджиево - 11-годишния Вальо, които преди половин година остана без майка.

Баща му е със заболяване на черния дроб. Освен това, има проблеми с белите дробове и в болницата диша с кислородна маска, сподели Стоянка Маринова от фейсбук групата „СПАСИ Добрич”.

Добри хора ще ремонтират дома на Вальо, чиято история трогна мнозина

След като Стоянка Маринова алармира, че бащата няма платени здравни осигуровки и се нуждае от помощ за покриване на болничните разходи и лекарствата след изписването му, добри хора са се отзовали и помогнали.

Бизнесмен е покрил сумата от 89,79 лева за неплатените социални осигуровки на Валентин. Други дарители са поели ангажимент да платят престоя на мъжа в болницата, които се очаква да са 57,50 лева, както и да закупят лекарствата след изписването му от там.

Благодетели сбъдват мечтите на малкия Вальо, останал скоро без майка

По сметката на „СПАСИ Добрич” за лечението на Валентин са постъпили 100 лева.

От даренията се осигурява храна за бащата, докато е в болницата. Днес Маринова ще занесе хранителни продукти за малък Вальо, баба му и дядо му, при които момчето живее сега, докато бащата е в болницата. Малчуганът в момента е с грип, но за него се грижи баба му и скоро отново ще е усмихнат и весел.

В момента момчето и баща му имат нужда от хранителни продукти, сподели Стоянка Маринова. Тя се надява да се намери вариант и за ефективно лечение на Валентин Жеков, след изписването му от болницата, както и за почивка на двамата на планина.

Желаещите да помогнат финансово, могат да го направят с превод по:

Банкова сметка
BG43SOMB91301011689601
Йонка Иванова

Като основание трябва да бъде записано, че средствата са „за лечение на бащата на Вальо”

При необходимост, може да бъде търсена и Стоянка Маринова – телефон 0893 928 662 /поради многобройните разговори, ако не можете да се свържете с нея, изпратете ѝ SMS, като тя се ангажира да върне обаждане/

c