Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Оцеляла при зловеща катастрофа в Добрич, днес Нелиса навърши пълнолетие

Нелиса Михайлова, която оцеля по чудо след зверска катастрофа в Добрич на 7 октомври миналата година, днес навърши пълнолетие.

Вече 18-годишната девойка е значително по-добре, дори върви сама. И заляга на учебниците. Надява се скоро да се върне в класната стая.

„Честит рожден ден, днес това не е поредният рожден ден, а навършване на пълнолетие. Нека от сега нататък ти се случат нови и вълнуващи неща, но наред с новостите да запазиш най-хубавото от детството дълбоко в сърцето си, защото то те прави богата”, пожела на красивото си момиче днес нейната майка Байсер Неджатинова.

Добри новини след операциите на пострадалите при катастрофа Емо и Нелиса

Преди броени дни Нелиса претърпя операция във Варна за отстраняване на ортопедични пирони от таза и коляното. С това обаче операциите й не приключват. Предстои още една след няколко месеца – за премахване на пирон от бедрото.

Майката сподели пред Про Нюз Добрич, че рехабилитацията на Нелиса върви много добре. Вече е захвърлила патериците и върви сама. Сега с рехабилитатора работят за походката.

Сега упорито решава тестове, за да може до края на месеца да приключи с изпитванията за оформяне за първия срок. От началото на март се връща в класната стая в СУ „П. Р. Славейков”.

„Тя е силна, упорита и има воля”, сподели майката, която е щастлива, че детето й оцеля след жестоката катастрофа.

Пострадалите при зверска катастрофа Нелиса и Емо от Добрич вече са у дома

Припомняме, че на 7 октомври м.г. по булевард „Русия“ лек автомобил “Рено”, управляван от 18-годишното момче, се е блъснал в дърво в района на училище “Св. Кл. Охридски”. При тежкия инцидент пострадаха Нелиса Михайлова и 18-годишният й приятел Емо Ангелов.

Лекари направиха чудеса, за да спасят младежи от Добрич след зловеща катастрофа

Лекарите от реанимацията на МБАЛ “Св. Анна” във Варна сътвориха чудеса и спасиха двамата младежи, които бяха в изключително тежко състояние. Момчето бе с черепно-мозъчна травма, шийна травма, гръдна травма и счупени бедро и подбедрица. Момичето бе с травми на таз, корем и изключително тежка лицево-челюстна травма. Операцията по възстановяване лицето на младото момиче е извършил специалист от Военно-морска болница – Варна. Медиците от МБАЛ “Св. Анна” са положили неимоверни усилия, за да опазят живота на младежите.

В края на ноември и приятелят на Нелиса Емо бе изписан от МБАЛ „Света Анна“ във Варна, където лежа месец и половина, основно в реанимация.

c