Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Поклон и признателност от обществеността на Ген. Тошево към делото на Апостола

С поклонение пред паметника на Васил Левски в Централния градски парк на Генерал Тошево, беше отбелязана 146-годишнината от гибелта на Апостола на свободата, съобщиха от административната пресслужба.

На 19 февруари, обществеността на община Шабла положи венци и цветя пред бюст-паметника на Васил Левски, който беше открит на 22 септември 2018 година. С едноминутно мълчание, присъстващите сведоха глава в знак на признателност към живота и делото на Апостола.


"Датата, на която Левски увисва на бесилото е просто цифра в безвремието, защото величието на Апостола на Свободата далеч не се изчерпва с това, което той е направил докато е жив. Завещанието, което оставя на нас – бъдещите поколения, е едно от най-големите съкровища, до които можем да се докоснем. Понякога то се крие дори в някои съвсем прости негови думи, които обаче днес звучат по-актуални от всякога. Личността Левски събира в себе си толкова качества и добродетели, че дори днес, когато масово сме разединени, почитането на героя успява да ни обедини." Думи, изречени от настоящите родолюбците в град Генерал Тошево.

c