Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Ученици от Добрич научават за Големите майстори, в Градската художествена галерия

Ученици от три добрички училища са партньори по образователен проект „Големите майстори и малките художници“ - дело на ръководството на Художествената галерия в град Добрич. В новият образователен проект се включват училищата - СУ„ Димитър Талев“, СУ „ Св. Климент Охридски“ и ОУ „Христо Смирненски“, съобщиха от ръководството на добричкото културно учреждение.

Първото занимание по проекта е било проведено на 15 февруари в СУ“Димитър Талев“ - пред  ученици от третите класове, преподаватели и родители. Представена в била презентация, посветена на живота и творчеството на Владимир Димитров – Майстора, който запазва националния дух в картините си, като възпява труда на селянина, свързан със земята и нейното плодородие, както и красотата на българската мома.

Следващите срещи ще са в Художествената галерия, когато децата ще имат за задача да открият оригиналните картини на Майстора.

Проектът ще продължи до края на учебната година, с представяне на изявени български художници и провеждане на няколко творчески ателиета, уточниха от ръководството на ХГ - Добрич.

c