Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Албена се представи в Берлин като Европейски курорт на спорта 2019

На специално събитие в центъра на Берлин  ваканционното селище Албена, което тази година отбелязва 50-годишнина, се представи като Европейски курорт на спорта 2019.
Събитието се проведе в Berlin Capital Club - елитен бизнес клуб. Присъстваха над 60 гости - представители на бизнеса, спорта и туризма, като за по-голямата част от тях това беше първи контакт с Албена и България, съобщават от туристическата компания.

В началото на декември на тържествена церемония в Европарламента в Брюксел, Албена бе провъзгласена за „Европейски курорт на спорта за 2019 г." Изборът е исторически, тъй като титлата „курорт на спорта" се дава за първи път и в това отношение морската перла на България ще остане завинаги като номер 1 в статистиките.

В Албена следващата година ще се състоят над 100 спортни събития, от тях четири европейски първенства - по футбол за девойки до 17 г. през май, по хокей на трева през юли, по тенис на маса за глухонеми през април, по петанк през септември и др. Наред с това курортът ще е домакин на няколко спартакиади, олимпийски младежки фестивал, тренировъчен лагер на тежкоатлети от Канада, а по инвестиционната програма се реновира инфраструктурата на залата, на футболния комплекс, на игрищата в Оброчище и на плажа се оформят специални площадки за въвличане на повече хора в спортни занимания чрез анимациите за почиващите. Общо над 25 000 души ще се възползват през 2019 г. от спортната база на един от най-добрите световни комплекси в това отношение. Наред с това идното лято Албена ще отбележи своя 50-годишен юбилей.

c