Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

С жълти стотинки „Деца помагат на дете” в Каварна

„Деца помагат на дете” е инициатива на ученици от Каварна, с която те искат да помогнат на малкия Теди Пиндиков, който е роден преждевременно и има множество заболявания.

„Да помогнем заедно на Теди! Заедно можем!”, заявяват младежите от 8 „а” клас на ПЗГ „Кл. А. Тимирязев”.

„На всички е трудно в днешния ден! Но, когато деца искат да помогнат на дете и се съберат много стотинки, ще станат левчета и ще сме в помощ на Теди. Можем да помогнем да е малко по-леко. А, моралната подкрепа е безценна. Ако децата имат добрината да помагат, възрастните можем да ги подкрепим”, сподели  класният им ръководител Теменужка Габракова.

Малкият Теди Пиндиков от Каварна отново има нужда от помощ

Децата решили да събират жълти стотинки, защото си дават сметка, че монетите нямат голяма стойност, но събрани много могат да помогнат на някого. Кампанията им ще продължи до 6 март, когато ще бъдат преброени всички събрани монети. От местен банков клон са се ангажирали да помогнат при броенето. И ще издадат чек, който ще бъде връчен на майката на Теди Пиндиков точно на 8 март, сподели пред Про Нюз Добрич Теменужка Габракова.

Към благородната инициатива на децата са заявили подкрепа още много добри хора. Жълти стотинки ще се събират във фризьорските салони „Михаела” и „Нанси”, Филиала за спешна медицинска помощ, Лабораторията в МБАЛ-Каварна, детската ясла, читалището в Каварна, магазин „ТОМИ”, фирма „Тони”, „Инер уил клуб”-Каварна, Тенисклуб-Каварна.

Инициаторите на кампанията приемат подкрепата на всички, които искат да се включат със своите жълти стотинки за лечението на малкия Теди Пиндиков. Необходимо е да потърсят директора или класната стая на  8 „а” клас на ПЗГ „Кл. А. Тимирязев”.

Теди е роден на 28.04.2016 г., цели 12 седмици преди термин. С тегло едва 700 г, той успява да се пребори и след 3 месеца престой в кувьоз се прибира у дома.

Малко преди да навърши две години, той бе успешно опериран в клиника в Истанбул. Парите за операцията бяха събрани от много хора и фирми, които се отзоваха на апела за помощ. Там бе извършена нужната черепно – мозъчна операция. Теди се възстанови бързо от нея, но с това нещата не приключват. Той се нуждае от ежедневни грижи, рехабилитация и работа със специалисти. Всеки месец момченцето се нуждае от рехабилитация, която е на стойност 1000-1200 лева, които не са по силите на майката Надежда Пиндикова, която е самотен родител.

c