Генерал Тошево Общество

От днес централният площад на Генерал Тошево се нарича „Бялата лястовица“

От днес влиза в сила решението на Общинския съвет, с което се именуваха редица обекти с обществено значение в града, съобщават от местната администрация.

На последното заседание на Общински съвет – Генерал Тошево, проведено на 30 януари, беше взето решение няколко обекта с обществено значение в добруджанския град да бъдат именувани. Предложението дойде от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров преди малко повече от два месеца – в навечерието на празника на града на 8 ноември и е базирано на продължително допитване до жителите на общината.
Така след проведените анкети централният площад на града вече ще се нарича „Бялата лястовица”. Малкият парк в центъра ще носи името на патрона на града „Стефан Тошев”, а паркът на жп прелеза ще се нарича „Бойна слава”.

Имена получиха и три от залите в сградата на Общинска администрация. Голямата зала на първия етаж в общината е кръстена „Йордан Йовков” на певеца на Добруджа. Малката зала на третия етаж ще се нарича „Дора Габе”, а залата до библиотеката на втория етаж ще носи името „Георги Шивачев”.
Единствено градският парк в Генерал Тошево остава без патрон, а ще се нарича Централен градски парк, тъй като такова е желанието на гласувалите в анкетата граждани.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *