Четвъртък, 18 април 2024

18.04.2024

Последвайте ни

Сертификати след стаж на Канарските острови получиха ученици от Добрич

Учениците от Професионалната гимназия по туризъм „П. К. Яворов“ в Добрич получиха днес сертификати за участието им в проект „Професионални умения+“, по който през лятото на миналата година 15 гимназисти бяха на стаж в курорта Пуерто де ла Круз, Тенерифе, Канарски острови, Испания. Те им бяха връчени от директора на гимназията Нели Апостолова.

Производствената им практика  бе от 14 август до 2 септември и се реализира по програма „Еразъм+” .

В Пуерто де ла Круз учениците от гимназията работиха в 4 хотелски комплекса, като шестима от тях бяха готвачи, а деветима – сервитьори.

Днес те разказаха пред учениците, на които тази година предстои да проведат стаж на Канарските острови, впечатления от престоя си там, от стажуването, новите познанства, както и емоциите от забавленията през свободното време.

Ученици от гимназията по туризъм в Добрич стажуват на Канарските острови

Практиката на повечето от тях е била 8-часова - в ресторанти и хотели. Там те са имали възможност да се запознаят с приготвянето, презентирането и сервирането на типични за Канарските острови и Испания ястия, десерти и напитки. Работили са заедно с испанските си колеги, създавайки нови приятелства. През почивните дни за младежите от Добрич е имало организира и културна програма по проекта – посещение на един от най-големите аквапаркове в света – Сиам Парк, Лоро Парк, впечатляващ с интересните си шоу програми с делфини, косатки, морски лъвове, планета на пингвините, аквариума, шоу с папагали и още.

Бенефициенти по проекта са сдружение "Брейн груп" Видин - координатор на проекта и партньорските организации от България: ПГ „Проф. д-р Асен Златаров” Видин, ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров” Варна и ПГТ „П. К. Яворов” Добрич. Приемаща организация и партньор по проекта е FORMACIÓN EUROPEA, PRÁCTICA, MOVILIDAD, Тенерифе, Канарски острови, Испания.

Емоционална вечер събра приятелите на Гимназията по туризъм в Добрич

Младежите от групата от 2018 година получиха сертификати за придобити умения в рамките на проекта: за професионално обучение по част от професията/готвач/сервитьор-барман, за обучение по испански език и специализиран испански език в сферата на ресторантьорството, за преминато три седмично професионално обучение в реална среда и културни дейности, както и EUROPASS мобилност  за обучение и практика в реална работна среда.

В началото на септември тази година, група от 15 ученика от гимназията отново ще бъдат за три седмици в Тенерфе, Канарски острови, Испания.

c