Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Едно отделение в болницата в Добрич е с нов началник, за други шест избраха досегашните

Приключи изборът на началници за 7 отделения в МБАЛ Добрич, съобщи да Про Нюз Добрич заместник-директорът на лечебното заведение д-р Бисер Ботев.

Нов е началникът само на Второ отделение по вътрешни болести – д-р Борислав Желязков. За останалите шест отделения комисията е избрала досегашните шефове. За „Неонатология“ това е д-р Йовка Тихолова, за „Нервни болести“ – д-р Димитър Мартинов, „Педиатрия“ – д-р Йовчо Йовев, „Първо отделение по вътрешни болести“ – д-р Албена Василева, „Ортопедия“ – д-р Митко Георгиев, „Отделение по хемодиализа“ – д-р Светла Илиева.

На първия етап от конкурса кандидатите е трябвало да представят пред  комисия  своите проекти за развитието на  отделенията,  за които кандидатстват. Следващият етап е бил събеседване с комисията.

Предстои да бъдат връчени резултатите и в двуседмичен срок да бъде сключен договор със спечелилите конкурса, посочиха от МБАЛ-Добрич.

Д-р Ботев обясни, че за другите отделения конкурс не е проведен, тъй като ВАС е отменил стандартите за тях.

След утвърждаване на нови стандарти от Министерството на здравеопазването, ще бъдат проведени конкурси и за тях.

На конкурса са избрани старши сестри само за две от седемте отделения – „Нервни болести“ и Първо отделение по вътрешни болести“.

c