Балчик Без категория Общество

Районен съд Балчик е с отличие от организацията “Прозрачност без граници”

Международната асоциация „Прозрачност без граници“ е отличила с грамота Районен съд – Балчик, за водещата му роля сред районните съдилища в страната по показател „Информация в услуга на гражданите“, предоставяна на официалните интернет страници на институциите, информираха от пресцентъра на правосъдното ведомство.

Отличието е било връчено по време на национална кръгла маса, организирана от „Прозрачност без граници“ в края на месец януари – в столицата, съобщи съдия Ивелина Велчева – председател на Районен съд – Балчик .

В рамките на форума са представени два иновативни инструмента за оценка на нивото на прозрачност и публичност в дейността на съдилищата в страната: Еталон за публичност и прозрачност в работата на съдилищата и Карта на прозрачността на съдилищата в България.

Балчишкият съд е сред водещите в страната по показател „Информация в услуга на гражданите“ в Картата на прозрачността на съдилищата, която е изготвена след сравнително изследване на интернет страниците на районните, окръжните, административните, апелативните и върховните съдилища.

Проучването е направено в рамките на проект „Изработване и застъпничество за въвеждане на Еталон за публичност и прозрачност в работата на съдилищата – гарант за обществено доверие и граждански контрол върху системата на правораздаването“, изпълняван от Асоциация „Прозрачност без граници“ с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *