Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Балчик влага 82 800 лева за намаляване на бездомните кучета

Обществена поръчка на стойност до 69 000 лв. без ДДС, или 82 800 лева, обяви Община Балчик. Тя е за извършване на дейности по контрол и намаляване на популацията на бездомни кучета.

Изпълнителят ще осъществява залавяне на безстопанствените кучета на територията на община Балчик, тяхното транспортиране до определено място за «обработка». Там ще се извършва кастрация на мъжки и женски кучета, ваксинация против бяс, обезпаразитяване срещу ендо и ектопаразити, както и поставяне на трайна маркировка  - маркиране с чип и ушна марка. След „обработката“ неагресивните и здрави кучета ще бъдат връщани по места. Ще се издават паспорти на всяко обработено куче с отразените извършени манипулации.

Агресивните кучета ще се настаняват в приют за постоянно, без да бъдат връщани по места. Ще се умъртвяват нелечимо болни и агресивни кучета.

Дейностите да се извършват при спазване изискванията на Закона за защита на животните и Закона за ветеринарномедицинската дейност при условия, гарантиращи здравето и минимални  старадания на заловените безстопанствени кучета.

Срокът за изпълнение на поръчката е една година или до достигане на прогнозната стойност.

Общата прогнозна стойност за обработка на едно куче не трябва да надвишава 49.00 лв/бр. Максималната цена за евтаназия не трябва да надвишава 55.00 лв.

c