Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Кокала се надява на седемте домакинства за спасението на "Добруджа"

Съставът на "Добруджа 1919" не успя да постигне голова резултатност в изиграната на 9 февруари, контролна среща срещу "Славия" - част от подготвителната програмата на двата състава по време на зимната пауза в първенството. Столичани спечелиха с минималното 1:0, след гол на Цветелин Чунчуков от дузпа в 18-ата минута. Наказателният удар беше отсъден за извършено нарушение във вратарското поле на стража на "жълто-зелените" Стефано Кунчев срещу Стефан Ашковски.

През второто полувреме, треньорът на "белите" пусна в игра 11 нови футболисти, включително и минаващият проби сръбски защитник Душан Лалатович.

Дебют за столичани направи корейският десен бек Хоя Ким.

Ето какво сподели Емил Велев, след края на срещата:

„Направихме доста промени в отбора и мисля, че почти изцяло го подменихме. В момента още търсим футболисти за някои постове. Има надежда и според мен нещата могат да се оправят. Имаме седем домакинства (през втората част от шампионата - б. ред.), от които трябва да вземем максимума, като брой точки, за да имаме някакъв шанс за спасение. Виждам, че и другите състави се готвят усилено, така че няма да е много лесна тази спасителна акция. Навсякъде се направиха промени, както в отборите, които са малко пред нас, така и при тези в средата на таблицата, а да не говорим за водещите тимове - Царско Село, Арда, ЦСКА 1948. Според мен в "Добруджа 1919" се подобриха нещата - взехме качествени футболисти, но знаем, че в този период от годината е трудно да се намерят класни състезатели. Това важи както за чужденците, така и за българските футболисти. Добрите играчи си имат договори със своите тимове и е много трудно да бъдат привлечени.”

Пълен запис с интервюто на Емил Велев

Източник: sportal.bg

c