Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Започна строежът на жилищния комплекс “Резиденшъл Парк Св. Георги” в Добрич

Открита е строителната площадка на новия модерен жилищен комплекс от затворен тип “Резиденшъл Парк Св.Георги”, който се изгражда в Добрич, съобщиха от фирмата-инвеститор. Строителното разрешение е за изграждането на подпорна стена и гаражи, както и предвидената инфраструктура. Предстои получаване на строително разрешение за изграждането на четирите малки жилищни сгради, които ще се намират в комплекса.

Над 15% от жилищата в новия комплекс са закупени „на зелено”, като са подписани предварителни договори. Има и доста клиенти, които обмислят, за да вземат окончателно решение, сподели неотдавна пред Про Нюз Добрич инвеститорът Веселин Велев.

Започна изграждането на първия жилищен комплекс от затворен тип в Добрич

Както Про Нюз Добрич вече съобщи, новият жилищен комплекс ще се издига в района на градския парк, на терена, който преди десетилетия е бил предвиден за изграждане на мемориал „Знаме на мира” и доскоро беше изоставен и е много занемарен.

След като бе игран на търг в началото на октомври миналата година, на 29-и бе подписан договор. Теренът, който е с площ от 13 341 кв. м, е закупен от дружеството „Соник 63” за 1 033 000 лева.

Разчистиха терена за новия жилищен комплекс в Добрич, строят през 2019 г.

Комплексът ще има около 9 хиляди кв. м застроена площ, плюс гаражи за всяко едно жилище. Около 60 жилища ще бъдат изградени в 4 малки сгради. Жилищата на първия етаж ще излизат директно на терена и всеки, който живее там, ще има малка градинка. Ще се заложи много на озеленяването. Ще се използват съвременните технологии, за да се постигне по-малък разход на енергия – чрез добра топлоизолация, с добра дограма. „Резиденшъл Парк Св. Георги” ще включва жилищна група от малки сгради. Комплексът ще е от затворен тип, с контролиран достъп.

c