Водещи новини - дясно Общество

За девет улици в Добрич има яснота за преасфалтирането им през 2019 г.

Девет са улиците и булевардите в Добрич, за които има сигурност, че ще бъдат преасфалтирани тази година. Това става ясно от отговора, който Про Нюз Добрич получи на запитване до Община град Добрич
за улиците, които предстои да се преасфалтират през 2019 година – както тези по проекти, така и по Воден цикъл.

Шест улици ще бъдат изцяло ремонтирани по проект на Общината „Реконструкция и  благоустрояване на градската среда в Добрич“. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 6 529 990 лева  и се осигурява от Оперативна програма „Региони в растеж“. Улиците, включени в проекта са „Кирил и Методий“, „Максим Горки“, „Стоян Михайловски“, „Георги Кирков“, „Детелина“ и „Теменуга“. Заложено е цялостно преасфалтиране на улиците, възстановяване на тротоарите, ремонт на осветлението, на междублоковите пространства и изграждане на детски площадки. Строителните работи ще започнат през пролетта и се планира до края на годината да бъдат завършени.

Над 23 млн. лева ще бъдат инвестирани в пътната инфраструктура в Добрич

По програмата за трансгранично сътрудничество “Interreg V-A Румъния-България 2014-2020“ се изпълнява партньорски проект на обща стойност близо 8 млн. евро. Община Добрич ще получи 4 милиона евро, с които ще се извърши рехабилитация на асфалтовата настилка по бул. „Добруджа”от кръстовището с бул. „Добричка епопея” до кръговото кръстовище за кв. „Рилци”, и на ул. „Никола Петков”. Ремонтът включва тротоари, велоалеи и улично осветление. За двете улици има избрани изпълнители и се извършват подготвителни дейности за стартиране на строително-монтажните работи.

В следващи топли дни започва ремонт на осем улици в Добрич

По Интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Добрич – фаза1“ към днешна дата се правят изчисления  къде е допустимо на база реализирани икономии по проекта, за да се планира и извърши цялостен ремонт на асфалтови настилки, информират от Общината. Ул. „Агликина поляна“ ще бъде сред първите избрани, за да се постигне завършеност след очаквания ремонт и на улиците „Теменуга“ и „Детелина“, посочиха от администрацията. „В ЛОТ 1 на проекта също е предвидено цялостно преасфалтиране, за което ще информираме след стартиране на дейностите по ЛОТ-а“, отговарят от Общината.

Обекти за още 8 млн. лева ще ремонтира Община Добрич

Очаква се одобрение за финансиране на благоустройствени проекти за преасфалтиране на ул. „Панайот Хитов“ и бул. „Добричка епопея“ с пътния възел към бул. “3-ти март”.

Follow Me:

Related Posts

  1. Николай says:

    Абе ако може от про нюз да питате и за улица Аврора дали някога изобщо ще бъде оправена или така ще си остане вовеки веков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *