Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Сопраното Ина Кънчева ще представи в Добрич творби от класиката

Сопраното Ина Кънчева, пожънала световна слава, ще представи творби от класиката в Огледалната зала "Нели Божкова" в Добрич, съобщават от общината. Входът за събитието, което е от 18.00 ч. днес, е свободен.
Ина Кънчева има многобройни изяви в оперни театри - "Ковънт Гардън" в Лондон, Миланската "Ла Скала", Кралската датска опера в Копенхаген, операта "Кралица София" във Валенсия, Филхармоничния театър във Верона, и е носител на редица отличия, припомнят от общината. Оперната певица сама протяга ръка на млади таланти като директор на фондацията "Културни перспективи", която подкрепя културни проекти и осигурява стипендии.
Концертът ще привлече публиката и с интерпретациите на пианиста Людмил Ангелов, свирил на световни сцени - в Берлинската филхармония, "Музикферайн" във Виена,"Плейел" и "Гаво" в Париж, "Линкъл Сентър" в Ню Йорк, "Ла Скала" в Милано и редица други. Пианистът е признат за един от големите съвременни интерпретатори на Шопен.
В Огледалната зала ще прозвучат песни на Полин Виардо по стихове на руските класици Пушкин, Лермонтов, Фет. В програмата са и "Серенада", "Калыбельная песен", "День ли царит..." на Чайковски. Българската класика ще бъде представена с шест лирични песни на Панчо Владигеров по стихове на Дора Габе.

c