Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Нова книга: Ханибал - врагът на Рим

Eкипът на книжарница “Хеликон” в Добрич подбра за читателите на Про Нюз Добрич едно от новите заглавия – “Ханибал - врагът на Рим” на Бен Кейн:

Първата книга от блестящата нова поредица за Втората пуническа война от автора на исторически бестселъри Бен Кейн. През Първата пуническа война римляните са победили и унизили Картаген, техния единствен сериозен съперник за власт в Средиземноморието. Сега блестящият картагенски генерал Ханибал е решил да отмъсти. В надигащата се буря съдбата среща двама младежи – Ханон, син на изтъкнат войник и довереник на Ханибал, и Квинт, син на римски конник и земевладелец. Катастрофална авантюра в морето превръща Ханон в роб, купен от бащата на Квинт. Макар че между двамата младежи – и сестрата на Квинт Аврелия – се ражда неочаквано приятелство, съдбата ги разделя, когато двете воюващи страни се изправят една срещу друга. Двамата се озовават на противоположните страни на конфликта и съюзът, изкован в робство, ще бъде доведен до зашеметяващия си край на бойното поле.

Никога досега такава мощна армия не се е събирала под картагенските знамена, никога такава омраза не е царувала в сърцата на воините му. Рим трябва да бъде унищожен!

„На този свят нямаме нищо друго освен спечеленото с мечовете си“.
Ханибал Барка

Можете да откриете заглавието в книжарници “Хеликон” както и на Helikon

c