Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Красавицата от "Откраднат живот" Ирина Митева от Добрич е номинирана за награда "Икар"

Красивата актриса от Добрич Ирина Митева, позната на широката публика с ролята си на Ина Фотева от сериала "Откраднат живот", е сред номинираните за тазгодишните награди "Икар 2019". Тя се бори за приза в категория "Дебют" за ролята си в Жената в „Нирвана“ от Константин Илиев, режисьор Максима Боева, Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ – Шумен. Ирина е завършила паралелка чуждозиков профил „английски език” в СУ „П. Р. Славейков”. Ирина Митева завършва НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков. Още като студентка снима реклама за сладолед с Асен Блатечки. Ролята на Ина Фотева е първата за нея в киното. Много е удовлетворена, че е одобрена на кастинга и че ще има възможност да играе с такива известни и опитни актьори.

Ина Фотева от „Откраднат живот” е възпитаничка на СУ „П. Р. Славейков” в Добрич

Друг добричлия също е номиниран за театралните награди. Милен Апостолов е сред предложените за "Икар" в категорията "Авторска музика" за музиката към спектакъла „Наемателят“ от Матяж Зупанчич, реж. Александра Петрова, Драматичен театър „Николай Масалитинов“ – Пловдив.

Милен Апостолов е роден е в Добрич през 1991 г. Учи музика в родния си град, приет е в НМА „Проф. Панчо Владигеров” през 2010 г. в класа по оперно – симфонично дирижиране в класа на проф. Пламен Джуров и класа по композиция при проф. Атанас Атанасов.

Красиви актриси и статисти от Добрич греят от екрана в „Откраднат живот”

Негова композиция звучи на откриването на Mузея на София в Нощта на музеите 2015. През същата година завършва и своята първа симфония и няколко камерни композиции. Милен Апостолов успешно съчетава дейността си на композитор и диригент, които го утвърждават като активен, иновативен и последователен музикант. На един от неговите концерти е забелязан от Почетния австрийски канцлер и получава покана за съвместни проекти.

Избран е от списание «Форбс» за един от 30-те млади влиятелни българи под 30 години в сферата на изкуството.

От сезон 2016-2017 Милен Апостолов е назначен за диригент в Държавна опера Варна.

По традиция церемонията по връчването на отличията ще бъде на Международния ден на театъра 27 март. Събитието ще се проведе в Народния театър.

Комисията, определила номинациите за 45-ото издание на наградите, е в състав: проф. Снежина Танковска (режисьор и педагог), проф. Ромео Попилиев (театровед), Деница Езекиева (театровед), Недялко Делчев (режисьор и педагог), Стефания Колева (актриса), Елица Георгиева (сценограф) и Калин Николов (композитор).

c