Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Стартира XXV издание на Борса за семена и посадъчен материал в Добрич

Днес 4 февруари, беше официално открито 25-ото юбилейно издание на Борса за семена и посадъчен материал в Добрич. Тази година над 65 са участващите фирми-изложители - от България, САЩ, Холандия, Германия, Гърция и др Традиционният стопански форум се организира от “Добрички панаир“ АД и ще продължи до 7 февруари 2019 г.

Преди официалното начало на юбилейното издание, организаторите бяха подготвили музикален поздрав с изпълнения на детската фолклорна студия „Добруджа“ с главен художествен ръководител Стоян Господинов.

Официални гости по време на официалното откриване на борсата бяха народният представител Даниела Димитрова, Областният управител - Красимир Кирилов, председателят на Общински съвет град Добрич Иво Пенчев, кметът на Община град Добрич Йордан Йорданов, общинският съветник Зорница Михайлова, директорът на Изпълнителна агенция по сортоизпитване, апробация и семеконтрол /ИАСАС/ Бистра Павловска, директорът на Областна дирекция „Земеделие, храни и гори“ инж. Десислава Иванова и др.

Звезделина Иванова - директор на „Добрички панаир“ АД, пожела "На добър час и успех" на участващите изложители.

В Добрич стартира Борсата за семена и посадъчен материал

Думи на благодарност към организаторите на изложението отправи директорът на ИАСАС Бистра Павловска, като подчерта, че един от приоритетите на държавната политика в отрасъла е за качествено производство на семена и посадъчен материал и стопаните отново и тази година ще получават помощ, за да могат имат качествена и конкурентна продукция. Павловска пожела това да е най-добрата стопанска година за всички производители.

c