Водещи новини Генерал Тошево Здраве

Историята на Синем, родена в Спешното в Ген. Тошево с тегло 850 грама

Благодарение на своите спасители, момиченцето е живо и здраво

Тя е родена с късмет и под щастлива звезда. Нищо че се появява на белия свят в шестия месец, в линейка и тежи едва 850 грама. Тя е бебето, което през лятото се роди на ръба на живота с помощта на фелдшери от една малка община в Североизточна България. Благодарение на своите спасители, момиченцето е здраво и наддава грамове с всеки изминал ден, разказва Нова телевизия за бебенцето, за което Про Нюз Добрич първи съобщи, че бе спасено от дежурния екип в Спешното отделение в Ген. Тошево в състав фелдшерите Димитър Алексиев и Дида Димова, санитарката Теодора Петрова.

“Дъщеря ми е родена на 26-и и аз дадох живот на 26-и”, каза пред камерата на “Събуди се” Димитър Алексиев, фелдшер в Спешния център в Генерал Тошево. Именно той спасява мъничката Синем.

Бебе с тегло 800 грама спасиха в Спешния център в Ген. Тошево

Лекарите са се борили 15 часа за живота на починалото бебе в Плевен

Шест месеца по-късно 850-те грама живот вече тежат точно 5 кг. Макар и недоносено, мъничето расте бързо и усмихва всички.

Стабилизирано е роденото в Ген. Тошево бебе с тегло 850 грама

Ако не са бабата и дядото да помагат, младите ѝ безработни майка и татко са безсилни да оцеляват на помощи от държавата. Само адаптираното мляко за Синем струва 250 лв, на месец.

След критичните първи 24 часа малката Синем е поверена в ръцете на лекарите от неонатологията във Варна. Това е единствената болница извън столицата с трета, най-висока степен при рискови раждания.

“Синем беше при нас почти два месеца – време, в което успя да удвои теглото си”, заяви д-р Цветкова, директор на неонатологията. И поясни, че момиченцето е напълно здраво.

Роденото с тегло 850 г момиченце гостува на спасителите си в Ген. Тошево

“Миналата година в болницата проплакаха 2278 бебета, от тях – 294 са недоносени. Преждевременното раждане е една от нерешените енигми е акушерската наука. През 2018 г. най-малкото бебче беше 610 грама и неговото лечение завърши успешно”, каза проф. Д-р Емил Ковачев, управител на лечебното заведение.

Близките на Синем пожелават момиченцето да стане лекар, за да може също да помага.

Източник: nova.bg

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *