Без категория Общество Развлечение

С песни и топли думи Галя Дурмушлийска зарадва ХобиСклуб за Бабинден

Именитата добруджанска певица Галя Дурмушлийска – или славеят на Добруджа, както хората я наричат, е вила скъп гост за членовете на ХобиСклуб, с нескрито задоволство споделиха от добричкото дружество.

Специално за Бабинден, Галина Дурмушлийска е успяла да се отзове на поканата и да внесе радост и светлина в душите на домакините. Още от вратата грейна широката ѝ усмивка и с кадифения си глас заглуши бурните аплодисменти”, разказаха развълнуваните добричлии.

Определено – отчасти тазгодишният Бабинден едва ли скоро ще избледнее в спомените на присъствалите на вълнуващото събитие. Както повелява вековната българска традиция – гостенката е била посрещната с уханна добруджанска погача и шарена сол, поднесени от Иванка Боянова.

Ето и продължението на паметното празнично преживяване – в историята, разказана от Иван Тодоров:

“Прегърнала красивата роза „За добре дошла“, подарена от всички ни в ХобиСклуб, Галя Дурмушлийска прие сърдечното приветствие.

Последваха увлекателни и интересни разкази от живота на скъпата ни гостенка съпроводени от кратки куплети от нейните любими песни, на които пригласяше цялата аудитория.

Още първата ѝ песен бе приглушена от бурни аплодисменти и овации. Присъстващите подеха ритъма на песента и запяха мелодично заедно със нея. Във такт от нейните песни се завиха кръшни добруджански хора поведени от Георги Милев, Коста, Златка, Рачето, и др.

Добра Колева, облечена в национална носия, приветства скъпата гостенка с топли слова и подаръци от колектива на ХобиСклуб. И както му е реда – срещата продължи  със греяна ракийка, руйно вино и богата трапеза. Красивият глас на Галя нежно подканяше празнуващите на развихрилото се хоро. Часовете неусетно минаваха а сълзите в очите напират, защото трябва да се разделим със Галя….. но не завинаги Гале, нали? Последваха снимки, прегръдки, пожелания за нови срещи.

Благодарим ти, Гале за хубавия празник, особено за твоето пожелание – нека бабите да станат прабаби.”  

 

Снимки: ХобиСклуб

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *