Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Алекс Антонов от Добрич стана вицешампион на Austrian Karate Championscup

На 19 януари т.г., в град Хард, Австрия се проведе Международния турнир по карате Austrian Karate Championscup 2019. Започналият да се заниимава с карате в Добрич - Алекс Антонов, успя да се пребори със спортната конкуренция и се окичи със сребърен медал на стълбичката на победителите, сподели бащата на младата каратека. 
Първа си среща, Алекс игра срещу представител на Австрия, спечелена с (3:2) за Алекс. Във следващият двубой, надделя срещу състезателя на Швейцария с (5:0), срещу Германия с (5:0) и в предпоследната среща - срещу играч на Шотландия, спечелена също с (5:0).
"След четири трудни, но успешни срещи, Алекс стигна до финал срещу представител на италианския национален отбор. След оспорван финален двубой, Алекс не успя да спечели и се окичи със сребърен медал", сподели Антон Алексиев.
В надпреварата Austrian Karate Championscup участие взеха повече от 700 състезатели от 21 държави.
"Алекс продължава да тренира усърдно и се готви за регионално първенство което ще се проведе на 16-и февруари и ще се бори за квота за Националното първенство в Ерфурт, Германия. Нашият карате състезател е оптимистично настроен и уверен в себе си", заяви още бащата на Алекс.
От 2018 г. Алекс Антонов се състезава в немското първенство. Младият - почти 15-годишен спортист, живее със семейството си в град Шиферщат, Германия.
c