Добрич Общество

След поредица пожари Общината монтира решетки на сградата на бившето Опитно поле

След поредния за последните два месеца пожар в сградата на бившия Център за ученическо, техническо и научно творчество, познат още като Опитното поле, Про Нюз Добрич попита Община Добрич какви мерки са предприети за предотвратяване на палежите в имота, който е общинска собственост.

Припомняме, че през декември и януари в сградата са регистрирани поне седем пожара.

При предишно запитване, от Община Добрич обясниха, че  сградата се охранява, но често е обект на вандалски прояви. Оттам посочиха, че се търсят инвеститори, но към момента нямало проявен такъв интерес.

В отговор на последния въпрос от Община Добрич съобщиха, че “има сключен договор за охрана на Центъра за ученическо, техническо и научно творчество с цел опазване на сградата и имуществото. Системата за охрана е опожарена и ще бъде възстановена.

Община Добрич предприе мерки за обезопасяване на сградата. Общинското предприятие „Комуналстрой“ монтира решетки на първия етаж, но е необходимо технологично време на служителите на реда да приключат оперативните действия, които провеждат там. След това Община Добрич ще премине към обезопасяването на цялата сграда, за предотвратяване на вандалски прояви и запазване на общинското имущество”.

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *